Raspberry Pi:n käyttö harrasteprojektissa 7.9.2021

Mittyn tapahtuma: Raspberry Pi:n käyttö harrasteprojektissa 7.9.2021 kello 18:00 Teams etätapahtumana

Tapahtumassa esiteltiin harrasteprojektina toteutettu lämpömittarisovellus, jonka osina toimivat Raspberry Pi 3-tietokone ja SDR-radio (vastaanotin) sekä virtuaalipalvelimella ajettava MySQL-tietokanta ja Grafana-visualisointisovellus. Esityksessä pureuduttiin myös Raspberry Pi:ssä ajettavan mittaustuloksia vastaanottavan sovelluksen Python-koodiin.

Esitellyssä sovellutuksessa mittaukseen käytettiin kahta paristolla varustettua lämpötila-anturia / kosteusmittaria, joista toinen ulkotilassa ja toinen sisällä. Virtuaalipalvelin oli valjastettu käyttöön siitä syystä, että seuranta oli mahdollista tienpäältä. Grafana:n käyttöliittymä vaikutti helposti muokattavalta.

Tapahtuman aikana kuulimme, että aihetta harrastaneet ovat rakentaneet Raspberry Pi:n varaan myös tv-viihdejärjestelmiä. Tietoisuutta lisäsi myös se, että Grafana tarjoaa samoja työkaluja kuin Microsoftin Power BI.

Tapahtuma oli avoin kaikille tivian jäsenille ja muuten asiasta kiinnostuneille. Kymmenestä ilmoittautuneesta yhdeksän tuli etälinjoille seuraamaan esittelyä.