Syysolumppialaiset 2020

Aurinkoinen perjantai ja +25 C, joten mikä mainioin sää pitää MikKo-kisat. Olisiko koronalla ollut vaikutusta siihen, että pari muuta paikallista kisaorganisaatiota ei lähettänyt edustusjoukkueitaan – voihan olla näet niin, että heidän urheilijanuorukaisensa ovat onnettomien sattumusten valossa pitäneet leiriä alueilla, jotka ovat saaneet karanteenivelvoitteen. Myöskään oma edustusjoukkueemme N.O.P.EA ei ollut runsaslukuinen yhteensattumien johdosta, mihin johtokuntamme nohevasti reagoi. Matkalle varatun edustusbussin vaihto aikakausiuskolliseen majoitusmuotoon havaittiin hyväksi systeemiksi. Majoituspiste ajoi asiansa, kaurismäkeläinen tullessa sekä lähtiessä.

Kisojen vetovastuu oli viime vuoden voittajalla, eli Kymen tietojenkäsittely-yhdistyksellä. Tapahtumapaikaksi oli valittu Tykkimäen camping-alueen rantasauna, jonne lopputaipaleen pääsi taksilla mainiosti ja ajoissa, sillä KYTKY oli evästänyt tulijat rehdisti paikkaansapitävällä katuosoitteella. Tiedättehän – ei siis pelata muita kentältä pois kyseenalaisin keinoin.

Ensimmäisenä kisalajina oli Varts, eli vertikaali-darts. Tavoitteena saavuttaa 180 pisteen raja ja nopeus oli valttia, aikaa varattu max 2 minuuttia. Tuloksia seurattiin niin yksilö- kuin joukkuetasolla. Häränsilmään ei osumia tullut keneltäkään, mutta Mittyn joukkueesta tiedottaja onnistui heittämään tripla-20:n kahdesti.

Toisena kisalajina meillä oli Balance. Teknisesti laji suoritettiin kaksiosaisena, kun kehon, näköaistin sekä sisäkorvan vestibulaarijärjestelmän yhteistyötä punnittiin  karusellisuoritteen sekä minttu-olumppialaismaljan vaikutuksen alaisena. Tivian slogania mukaillen: ”Kehitteestä ihannetila”.

Kolmannessa koitoksessa testattiin, oliko kolttosia harrastettu juniorina, sillä lajina oli kuminauha ammunta.

Kisailun jälkeen nautimme tortillapöydän antimista sekä savusaunan miellyttävistä löylyistä. Jahka kiukaaseen sopivasti sai heiton kohdistamaan, koska musta kiuas sijaitsi siellä jossain keskellä pimeyttä. Lauteiden profiili oli kuitenkin hahmotettavissa pienen ikkunan ansiosta. Keskimäärin kaava taisi mennä niin, että kaksi kierrosta savusaunassa ja välissä pulahdus Käyrälampeen ( veden lämpötila +21 C).

Saunottelun jälkeen saimme kuulla kisatulokset. Kisalajit olivat sen vertaa haastavat, että korkean paikan leiristä ei ollut lajeista suoriutumisessa apua. Kaikkemme teimme, ja hopeaa nappasimme. Kytky oli omaa luokkaansa 10 pisteen kaulalla, onnittelut siis heille!

Hyvät kisat ja hyvä tunnelma. Kiitokset osallistujille sekä taustajoukoille, jotka mahdollistivat nämä kaakonkulman syysolumppialaiset !

Reported by: Marko