Koulutusmatka Tallinnaan 2012

Mitty järjesti keväisen koulutus- ja virkistysmatkan Tallinnaan. Lauantaiaamuna 28.4.2012 nousimme reippaina kello kuuden jälkeen Matkakeskuksen vieressä odottavaan linja-autoon, jolla matka jatkui kohti Helsinkiä. Automatka sujui mukavasti ja pian olimmekin jo Katajanokalla. Sadun hoitaessa asiantuntevasti matkaoppaan tehtäviä olimme pian saaneet liput ja siirryimme Viking XPRSin. Laivalla meitä odotti herkullinen päivällinen ruokajuomineen. Hyvässä seurassa ja säässä matka sujui ja pian olimme Tallinnassa.

Satamassa kokoonnuimme lähiterassille odottamaan muita ryhmän jäseniä ja nauttimaan kauniista kevätilmasta (ja oluesta). Ryhmän ollessa koossa siirryimme hotelli Park In Radisson Centraliin, jossa koulutus pian alkoikin.

Lokkit Oy:n Toni Mäkinen piti meille hyvän ja ajatuksia herättävän luennon tietoturvasta jokapäiväisessä työelämässä. Luennon jälkeen keskustelimme arjen tietoturvallisuudesta ja erityisesti mobiililaitteiden tietoturvasta. Kaiken kaikkiaan hyvä ja tarpeellinen koulutus.

Koulutuksen jälkeen vietimme kukin vapaa-aikaa ja siirryimme kello 19 ruokailemaan vanhaan kaupunkiin ravintola Le Chateuhun. Ruoka oli todella hyvää ja sitä oli riittävästi. Lisäpisteet ravintolalle allergiaruokien hienosta hoitamisesta. Tunnellmallisessa ympäristössä ilta sujui rattoisasti mielenkiintoisen keskustelun merkeissä.

Hauskasta illasta huolimatta lähdimme seuraavana aamuna reippaasti jalan Ahhaa Tiedekeskukseen. Ahhaa Tiedekeskus ei ihan vastannut Heurekaa, mutta oli silti hyvä vierailukohde. Näyttelyn pääasiallisena aiheena oli tällä kertaa Viron metsäteollisuus.

Ahhaan jälkeen hajaannuimme kukin tahollemme viettämään aikaa ennen laivan lähtöä.

Paluumatka sujui hyvin. Erityisen tyytyväisiä olimme siitä, että paluumatkalla linja-auto ajoi suoraan Mikkeliin moottoritietä, eikä kiertänyt Kouvolan kautta, kuten menomatkalla.

Erityiskiitos Sadulle erinomaisesta järjestelytyöstä ja matkanjärjestäjänä toimimisesta.

 

Mikko Rongas