Apple-tapaaminen 2011

Verkostoitumisen merkeissä järjestimme 6.10.2011 Apple-tapaamisen Mikkeliin. Ennakkoon mielenkiintoa ja osallistumisintoa oli virinnyt hyvin, mutta lopulta ajan koittaessa paikalle kokoontui vain kuusi henkeä – kenties syyssateet houkuttelivat poisjääneet omenien sijaan poimimaan sieniä. Paikalle päässeillä pisin matka oli Lappeenrannasta sekä Joutsasta tulleilla.

Tilaisuuden vetäjänä toimi Mikko Rongas. Omasta kokemuksesta hän tunsi, että tekniikan käyttöönotossa ihmiset ovat paljolti omatoimisuuden varassa, joten vertaistuen nimissä tuntui olevan kysyntää pystyttää illan kaltainen tilaisuus. Samalla saatoin itse käyttää hetkeä hyväksi, ja hieman kertoa MITTYstä sekä tietotekniikan liitosta.

Tapaamisessa jaettiin esimerkiksi vinkkejä iPad Nanon päivittämiseen tai kokemuksia kuvankäsittelyohjelmista. Esittelyvideolta saimme kuulla, kuinka uuden iPhone 4S:n SIRI puheentunnistus toimii – ainakin ihanneolosuhteissa. Mac Leijonan teksti puheeksi –toiminnallisuutta kokeilimme livenä, ja se läpäisi hyvin jopa ”lengot kengät” –testin.

Paikalla näytillä olevien alan lehtien lisäksi Mikko kertoi Kotapora-lehdestä, Hopeinen Omena –foorumista, sekä näytti meille iTunes-palvelun sisältöä.

Tapaamisessa tuli esille kysymys, olisiko tällä seudulla tarvetta kurssille aiheesta ”Applen käyttöjärjestelmän perusteet” – kansalaisopiston kurssivalikoimassa sellaista ei ainakaan ole toistaiseksi ollut. Itse nostin esille kysymyksen, olisiko Mikkelin alueella iPadin tai iPhonen hankkineita, joille räätälöity teemailta tarjoaisi lisää eväitä saada hankkimastaan tekniikasta enemmän irti, ja joille samalla tulisi markkinoitua jäsenyyttä Mikkelin tietotekniikkayhdistyksessä. Ja tasapuolisuuden nimissä teemaan mukaan muutkin älypuhelimet?

 

reported by: Marko