etusivu | johtokunta | tapahtumat | toiminta | yleistä | liittyminen | palaute

Keväiset syysolumppialaiset 26.4.2002 Lahdenpohjassa Mikkelissä

Syysolumppialaisten osallistujamäärän hiipumisen johdosta kokeiltiin tänä vuonna olumppialaisten järjestämistä jo keväällä, ja kuinka ollakaan - osallistujamäärä kaksinkertaistui edellisestä vuodesta. Tosin vieläkin väkeä oli puolet vähemmän, kuin ensimmäisissä Mittyn järjestämissä olumppialaisissa. Pahiten petti oma väki, mutta onneksi liikkeellä oli mittyläisiä sitäkin terävämpi joukkue - ei määrä vaan LAATU.

Järjestelyjoukot pj & vpj järjestivät kisatantereen huippukuntoon. Onneksi vierailevilla tähdillä aikataulut olivat hanskassa ja kukaan ei saapunut liian aikaisin, vaan kaikki ihan sopivasti. Mittyn joukkueenkin mattimyöhäiset kerkesivät hyvin olumppiatulen sytytykseen.

Perinteisesti aloitimme runsaalla aterialla. Tepa oli hankkinut ammattioppilaitokselta herkullista lasagnea liha- sekä kalahöysteillä, ja tykötarpeina oli salaattia ja patonkia. Palan painikkeena herkullisia juomia: valkeaa, punaista ja ohraista.

Kupujen täyttämisen jälkeen oltiin valmiina totiseen taistoon olumppiamestaruudesta. Kisalajeja oli kuusi, joista jokainen suoritettiin nelihenkisin joukkuein. Itky oli lähtenyt liikkeelle ideaalikokoonpanolla (neljä henkeä), muissa joukkueissa riitti myös vaihtomiehistöä lajista toiseen.

Tällä kertaa lajit liittyivät tiukasti tietotekniikkaan:

1. Järjestelmän suunnittelu
2. Resurssien arviointi
3. Ohjelmiston hankinta
4. Serverin pystytys
5. Ohjelmiston asennus
6. Projektin syyllisten etsintä

Järjestelmän suunnittelussa Itky oli ylivoimainen, sillä nopeuskisana toteutettu palikoiden yhdistäminen T-kirjaimen muotoon onnistui heiltä hetkessä. Toiset joukkueet olisivat varmasti käyttäneet toisenkin illan palikoita pyörittäessään ellei lopulta olisi annettu lupa koko joukkueen osallistua suunnittelutyöhön.

LAJI 1. ITKY, MITTY, KYTKY, ESATKY

Resurssien arvioinnissa joukkueiden tuli selvittää minkälaiset reunaehdot ylin johto oli asettanut projektin resursointiin. Resurssit arvioitiin tällä kertaa komeasta männystä, ja lähimmäksi johdon arviota päässyt joukkue keräsi pisteet kotiin.

LAJI 2.Korkeus Ikä Paksuus

Herra Metsänhoitaja 21 m 87 42 cm
1 MITTY 28 m 92 45 cm
2 KYTKY 23 m 41 43 cm
3 ITKY 25 m 42 34 cm
4 ESATKY 18 m 40 45 cm

Ohjelmiston hankinnassa läheisessä metsämarketissa oli tarjoukset yhdeksästätoista ohjelmistosta, joista piti löytää mahdollisimman monta. Joukkueesta sai marketissa olla vain yksi hakija. Käteen nostettu romppu oli tuotava joukkueelle, vaikkakin ei-Microsoft ohjelmat tuottivat virhepisteitä. Tarkkasilmäisimmiksi ja vikkeläjalkaisemmiksi ohjelmistohankkijoiksi osoittautuivat ITKYläset ja KYTKY löysi kaikki virhepisteet.

LAJI 3. ITKY, MITTY, ESATKY, KYTKY

Serverin pystytys ja pystyssä pysyminen vaati hyvää tasapainoa ja sopivaa vipinää. Yhdenjalanseisonnassa ála Spede pisimpään pysynyt joukkue voitti tämän kisan.

LAJI 4. KYTKY, ESATKY, MITTY, ITKY

Kun serveri oli saatu noin suunnilleen pystyyn, suoritettiin ohjelmistojen asennus eli rompun heittoa serverilaatikkoon, ja tietysti kaikki ohjelmistot oli asennettava kahteen kertaan. Joillakin joukkueilla oli todella vaikeasti asentuvia romppuja, jotka eivät kymmenien heittojen jälkeenkään suostuneet menemään laatikkoon.

LAJI 5. ITKY , KYTKY, MITTY, ESATKY

Lopuksi etsittiin syylliset - ei tosin näistä projektijoukkueista, vaan ratkaistiin murhamysteeri keskustelemalla jaetun materiaalin perusteella. Lopulta kaikki joukkueet saivat selville, että herra Suortti tappoi mustasukkaisuuden vallassa veitsellä herra Tuomisen parkkipaikalla klo 00:20.

LAJI 6. MITTY, KYTKY, ESATKY, ITKY

Ja kisassa kävi niin kuin pitikin. Pisteiden laskemisen jälkeen selvisi että Kaakonkulman paras tietotekniikkayhdistys on MITTY, hyvänä kakkosena ITKY sitten KYTKY ja ESATKY.

Kisan jälkeen saunottiin ja alkuillasta rannassa kelluneet jäät olivat sulaneet ja/tai siirtyneet vastarannalle, joten rohkeimmat pääsivät uimaan lammen tummiin laineisiin.

Illan lopuksi paistettiin nuotiolla makkaraa pilvettömältä taivaalta loistavan täyden kuun valossa.

Reported by: Ulski