etusivu | johtokunta | tapahtumat | toiminta | yleistä | liittyminen | palaute

SYYSOLUMPPIALAISET 2000

2.9 koitti jälleen, jo ties monennenko kerran, mittyläisten perinteiset syysolumppialaiset. Tänä vuonna järjestämisvuorossa oli ITKY, joka kutsui Kaakkois-Suomen alueen tietojenkäsittely-yhdistykset koolle . Liekö ajankohta vai mikä - tapahtuma kun osui lauantaille - kun edes retken ilmaisuus ei houkutellut matkaan kuin pienen mutta onneksi kuitenkin edustavan urhean joukkueen. Joten ei muuta kuin kamppeet, torikahvilasta tilatut sämpylät, sekä "urheilujuomat" pikkubussiin, ja nokka kohti Joutsenoa!

Tänä vuonna kisapuiston virkaa piti Imatran kaupungin peruskoulujen kesäleiri Pien-Hauska Joutsenossa. Perille osasimme kulkematta kirkkorannan kautta [mikähän siinä muuten on, että joukkueet usein valittaa eksyvänsä...], ja itse asiassa olimme paikalla jopa ennen kilpailun järjestäjiä! Ilma oli aurinkoinen, mutta hieman viileä, joten pystytimme samantien huoltopisteen sisäistä lämmittelyä ja verryttelyä varten.

Pikku hiljaa kaikki kilvoittelevat osapuolet olivat paikalla, ja ITKY pääsi pitämään kisojen viralliset avajaiset - siitä huolimatta, että olumppiasoihdun kantaja ei osannut paikalle. Lyhyen päivän kulun kuvauksen jälkeen siirryttiin pidemmittä puheitta ensimmäiseen lajiin, joka oli koripallon heitto. Jotta homma ei olisi ollut turhan helppoa ja tavallista, heittäjän piti olla selin koriin vapaaheittoviivalla, ja tuurilla/taidolla sekä muiden joukkueen jäsenten kisasuoritusta enemmän tai vähemmän auttavilla neuvoilla heittää pallo selän taakse koriin.

Kuhunkin heittojoukkueeseen valittiin viisi heittäjää, ja kullakin oli viisi yritystä osua koriin sisään. KYTKYn osalta oli joukkueen jäsenten lukumäärään tehtävä pieni poikkeus, koska Kymenlaakso oli saanut paikalle vain kolme edustajaa, joten kaksi heistä sai heittää tuplavuorot. Tämä ylimääräinen heittokokemus koituikin KYTKYn voitoksi heidän saadessaan kaksi koria. Muut joukkueet ylsivät jaetulle toiselle sijalle yhdellä korilla - MITTY mukaan lukien.

Seuraavan lajin joukkueet tuli koota ennen lajin julkistamista, joten taktikoinnille ei ollut sijaa. Lajiin vaadittiin 5-henkiset joukkueet, joissa oli oltava vähintään yksi nainen. ESATKY lainasi kaksi miestä ilman siirtosummia KYTKYn joukkueeseen, ja värväsi keittiöpalveluksesta yhden neitokaisen itselleen. Värvätty kuitenkin kieltäytyi kunniasta, kun joukkueille selvisi, että lajina oli eukonkanto. Kunkin kantajan tuli päästä radan päähän, kiertää siellä tolppa, ja palata lähtöviivalle luovuttamaan "viestikapula" seuraavalle kantajalle ilman, että hän kosketti maata.

Jottei ESATKYlle kävisi turhan nolosti, MITTY lainasi riveistään heille yhden vapaaehtoisen ja tervettä urheilumieltä omistavan naishenkilön. Ankkuriosuudelle MITTY pääsi hieman jälkijunassa, mutta teki radan päässä häkkismäisen ohituksen oikealta, ja ylsi lopulta huiman kirin päätteeksi maaliviivalle ensimmäisenä askeleen erolla. Hyvä MITTY! Hyvä Suomi! "Jos matka olisi ollut vielä pidempi, niin voitto olisi ollut vielä selvempi", tilitti ankkuri suoritustaan.

Nestetankkauksen jälkeen siirryttiin kolmannen lajin suorituspaikalle, silmän ja käden yhteispeliä vaativaan renkaiden tarkkuusheittoon. Tarkoituksena oli saada noin 14 tuuman pyörän ulkorengas rekkitankotelineen tolpan ympärille. Voittoon vaadittiin joukkueelta viisi osumaa. Koska käytössä oli vain yksi rengas per joukkue, niin renkaan palauttajilla oli merkitystä - mitä nopeammin he saivat renkaan takaisin heittäjälle, joka sai yrittää peräkkäin viidesti, sitä nopeammin saattoi joukkue saada vaaditut 5 sisäänheittoa kasaan.

Alkusarjassa olivat vastakkain MITTY - ITKY sekä ESATKY - KYTKY. Kumpikin ottelu päätyi lukemiin 5-4. Jumbofinaalissa ITKY selätti KYTKYn luemin 5-3. MITTYn alkuerän taidot eivät riittäneet kuitenkaan finaalissa, vaan kaaduimme lukemiin 5-1. Laji oli siis ESATKYn heiniä.

Olumppialaisten alussa oli kisajoukkueille annettu tehtäväksi laatia itselleen lyhyt kannustushuuto. Renkaanheiton jälkeen oli aika ottaa selvää, millaisia hengentuotoksia oli keksitty. Huutoja pisteytettiin sekä sisällön että voluumin kannalta. Jälkimmäistä mitattiin desibelimittarilla, mutta ensinmainittu oli täysin lahjomattoman juryn arvioitavissa. Epäselvyyksien välttämiseksi jury vaati huudot ensin kirjallisena.

Kullakin kisajoukkueella oli kolme huutoyritystä, ja voluumit nousivat kullakin kerralla. Kun joukkueemme kajautti iskulauseemme "Voi Mitty!", niin se todella hämmensi kuulijakunnan, ja lähiseudun asukkaatkin varmasti kaivoivat vaikkua korvistaan. Kannustushuutomme älykkyys toi meille tämän lajin voiton!

Kisapäivän viimeisenä virallisena lajina oli joukkueitten varakapteenien puhallutus. Juryn tarkoitus oli kertoa joukkueitten saamat yhteispistemäärät alkometrin näyttämällä lukemalla. Koska yhdelläkään puhallutetulla ei viisari värähtänyt, jury julisti ensin kaikkien joukkueiden pisteiden nollautuneen. Hieman asiaa tarkemmin harkittuaan he kuitenkin arvelivat, että kyseessä ei ollutkaan raittusseuran jäsenten keskittymä, joten jury päätti jättää tämän lajin huomiotta.

Seuraavana oli ohjelmassa saunominen sekä ruokailu. Saunavuoroa odotellessa osanottajat muodostivat pieniä rupatteluryhmiä, joissa keskusteltiin ainakin aloittelevan atk-immeisen pärjäämisestä pääkaupunkiseudulla sekä tietoturvasta. Sää oli ajankohtaan nähden upea, ja se helli saunojia sekä uimareita. Sääli vain, että kiukaasta loppui tehot kesken kaiken.

Kaiken tuon jälkeen tarjoiltu ruoka teki todella kauppansa, ja lopuksi kylläiset ja tyytyväiset osanottajat siirtyivät rannan grillikatokselle odottamaan tulosten julkistamista. Koska perinteisesti pisteidenlaskutavat ovat syysolumppialaisissa eksoottiset, ei tuloksia voitu arvata etukäteen. Jännitystä lievittääkseen osa kisailijoista paistoi odotellessa makkaraa.

Lopulta tuomariston puheenjohtaja paljasti, että tänä vuonna voittajaksi selvitytyi MITTY! Itse asiassa tämä oli ensimmäinen kerta, kun vierasjoukkueena tulemme ykköseksi. Kuohujuoma kiersi voittajaringissä, ja lopulta oli kello niin paljon, että meidän piti kipin kapin kömpiä pikkubussiimme ja lähteä kotimatkalle. Paluumatka sujui hilpeässä, mutta ei kuitenkaan riehakkaassa tunnelmassa. Tästä oli hyvä jatkaa eteenpäin.

Lopulliset tulokset:
Mitty 15.5
Esatky 14.0
Itky 13.0
Kytky 8.5