etusivu | johtokunta | tapahtumat | toiminta | yleistä | liittyminen | palaute

MITTYN VIRKISTYSMATKA TALLINNAAN


Vuosikausiahan Mitty on avannut kesäkauden Heimarin seminaariristeilyllä, mutta tänä vuonna johtokunta repäisi ja päätti muuttaa määränpäätä. Matkaväline oli toki sama, laiva.

Kevätmatkamme kohde oli siis Tallinna. Aika 26.-27.5.2007 ja joukkomme vahvuus 15 henkilöä.

Lähtö oli lauantai-aamuna Mikkelin torilta, kaikki olivat ajoissa paikalla ja kaikilla oli oma, voimassaoleva passi mukana. Kososen linja-autossa kierreltiin vähän Suomea ja lopulta päädyttiin Kanavaterminaaliin. Nordic Jet Linella tyynen Suomenlahden yli, Tallinnassa maihin ja omatoiminen siirtyminen hotelliin. Tuo siirtyminen kesti joillakin vähän kauemminkin, syynä oli hieno sää ja houkuttelevat terassit. Ennen yhteistä illallista jokainen puuhaili mitä puuhaili. Osa porukasta kävi kauneushoitolassa (ihan kuin sitä muka joku olisi tarvinnut), osa shoppaili ja osa vain lepäili.

Puoli kahdeksalta kokoonnuimme hotellin aulassa ja läksimme vaeltamaan kohti Musketeers Ravintola Le Chateauta. Ravintola oli kyllä myönteinen kokemus. Ruoka oli hyvää, sitä oli runsaasti ja palvelu oli hienoa. Suosittelemme!

Illallisen jälkeen seurue taas vähän hajaantui tutustumaan Tallinnan iltaan ja huhu kertoo, että joidenkin osalta tuo tutustuminen jatkui peräti yöhön asti.

Sunnuntaina puolen päivän aikaan tutustuimme sitten Dominikaaniseen luostariin. Luostarissa opas jakoi osalle meistä soihtuja ja löi yhden onnenrahan. Tuo raha antaa omistajalleen ikuisen ilmaisen sisäänpääsyn museoon. Yksimielisesti päätimme, että tuo raha kuuluu puheenjohtajalle. Soihtujen kanssa liikuimme luostarissa ja opas kertoi luostarin historiasta ja rakennuksista. Toivomuskaivoon heitimme tietenkin kolikoita, tuloksista ei tosin vielä tätä kirjoittaessa ole tietoa. Saimme myös maistaa luostarin yrttilikööriä ja yksi hyvämuistinen ("vuonna 1246") sai mukaansa pienen pikarin yrttilikööriä.

Laiva Suomeen lähti illansuussa ja matka sujui taas ihan ilman kommelluksia. Perillä Mikkelissä olimme puolen yön aikaan.

Matka oli hieno, ohjelmaa juuri sopivasti sopiviin aikoihin ja sää aivan loistava!