etusivu | johtokunta | tapahtumat | toiminta | yleistä | liittyminen | palaute

MITTY LIITON 50-VUOTISJUHLILLA

Mahtoi harmittaa Corveten kuljettajaa, kun taipaleella meidät ohitettuaan oli Lappeenrantaan tultaessa Selkäharjun risteyksessä meitä odottamassa. Mitäs me lähes ohittamattomat mittyläiset! Ajokeli oli aurinkoisena syyspäivänä mitä mainioin, niin maanteillä kuin metsissä - pari hirvijahtiporukkaa näet nähtiin matkan varrella. Illalla palatessamme takaisin Mikkeliä kohti 6-tie oli osittain suljettu, mutta vaistolla selviydyimme kiertotiestä. Voihan sitä ajatella niinkin, että elämässä pitää olla välillä seikkailun makua!

Aikainen lintu madon nappaa, totesi Ruissalon Jouko, kun perille tultuamme olin melko tikkana kabinettiamme katsastamassa. Lappeenrantaan saavuimme itseasiassa kolme varttia etuajassa, kun matka sujui meiltä ilman ruuhkia ja eksymisiä. Jokunen osanottaja myöhästyi tapahtumamme alusta, sillä viikonlopusta huolimatta työkiireet olivat painaneet päälle, mutta muutoin kuuliaisesti juhlaväki saapui ajoissa paikalle.

Juhlaseminaari alkoi Lappeenrannan kaupungin tervehdyspuheella, jonka meille toi kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Erkki Pulli. Puhe käsitteli tietotekniikan merkitystä suomalaiselle yhteiskunnalle, sekä paikkakunnan aseman muuttumista Euroopan Unionin laajentuessa.

Seminaarin toisena puhujana esiintyi tietotekniikan liiton toiminnanjohtaja Jouko Ruissalo. Hänen puheensa käsitteli alan menneisyyttä, nykyisyyttä, sekä tulevaisuudennäkymiä. Yksityiskohtana esityksestä mainittakoon, että tilastokeskus rekisteröi alan ihmisiksi vain he, joilla on alan koulutus ja jotka työskentelevät IT:n parissa. Rinnakkaiskouluttautuminen on kuitenkin nykyaikaa, joten tietotekniikkaa hyödyntäviä on nyt ja tulevaisuudessa tilastoarvioita enemmän. Toinen yksityiskohta on se, että 90-luvun alun laman aikana it-yritysten määrä ei romahtanut, vaan jatkoi kasvua. Tulevaisuuden näkymissä Joukon mukaan merkittävää roolia tekee henkilökohtainen tietojenkäsittely.

Kolmantena puhujana meillä oli Kari Smolander, joka toimii nykyään yliopettajana Etelä-Karjalan ammattikorkeakoulussa. Hän kertoi arkkitehtuurin roolista ja merkityksestä tietojärjestelmien suunnittelussa, sekä miten järjestelmäprojektit sujuvat teoriassa versus käytännössä. Arkkitehtuuri esiteltiin ilmenevän kolmessa muodossa: rakenteena, kielellisenä ilmaisuna, sekä kirjallisena dokumenttina.

Seminaarin päätteeksi yhdistyksillä oli mahdollisuus muistaa ansioituneita jäseniään. Tilaisuuden käytti tosin hyväksi vain Itky, mutta perustelut palkitsemisille olivat hyvät, eivätkä huomion vastaanottaneet niitä tuskin laittaneet pahakseen. Esimerkiksi yhdelle palkitulle yhdistys tarjoutui maksamaan jäsenmaksun seuraavan 10 vuoden ajan - miehestä ei haluttu päästää irti!

Seminaarin jälkeen siirryimme Esatkyn puheenjohtajan, Markus Saukkosen, johdolla kaupungintalolle. Sinänsä eksymisen vaaraa ei ollut suuri, sillä sekä hotelli Lappee että kaupungintalo sijaitsevat saman kivetyn sisäpihan varrella.

Kaupungintalon 4. kerroksen viihtyisään aulaan kokoonnuimme cocktail-tilaisuuden merkeissä. Edustavan näköiseksi kehuttu joukkomme nosti maljaa kaupungin kunniaksi sekä nautti pientä purtavaa. Oma henkilökohtainen suosikkini oli leipäjuusto. Tarjoilun ja small talkin lomassa ihailimme meille suotua ilotulitusta.

Cocktailin jälkeen siirryimme ravintola Casanovaan juhlaillalliselle. Mittyn puheenjohtaja Jaakko Nuuja toi vierasjoukolle terveisensä sekä kertoi illan ohjelman kulun. Nauru pidentää ikää, joten ruokailun jälkeen meitä oli viihdyttämässä taikuri ja tarinaniskijä Markku Purho. Jos taikuri laittoi esimerkiksi rahat palamaan (lompakko löi todellakin ilmilieskat!), niin ei hätää, sitruunan sisältä löytyi lisää. (Vaan milläs rahalla sitten ostat ensin ne sitruunat?!)

Tähän liiton alueelliseen juhlaan osallistui noin puolet järjestäjien kaavailemasta henkilömäärästä. Juuri tämä viikonloppu ei ehkä sopinut kaikille, tai tilaisuuden virallisuus vierastutti, ken tietää? Joka tapauksessa tämä reportaasi avaa hieman iltamme kulkua heille, jotka eivät päässeet paikalle. Urani kameravastaavan sijaisena tosin ei alkanut kovin ruusuisesti, sillä osa otoksistani enemmän tai vähemmän epäonnistui - aloittelijoille siis varoitukseksi: älkää luottako lainakameran automatiikkaan.

Kiitokset järjestäjille onnistuneesta tapahtumasta, sekä vielä kerran onnittelut 50 vuotta täyttäneelle tietotekniikan liitolle!

 

reported by: Marko Näivö