etusivu | johtokunta | tapahtumat | toiminta | yleistä | liittyminen | palaute

SYYSOLUMPPIALAISET 2015

Kisojen vetovastuu oli langennut tällä kertaa viime vuonna Tallinnassa kultaa napanneelle eli Mikkelin tietotekniikkayhdistykselle. Syysolumppialaisia helli lämmin ja aurinkoinen keli, kun kokoonnuimme Mikkeliin tapaamaan kaakkoisen Suomen paikallisyhdistysten väkeä ja mittelemään tiedon sekä taidon herruudesta. Tänä vuonna teema kantoi nimeä "Mannerheimin jalanjäljissä".

Hetken saimme pelätä, että KYTKY olisi ajautunut jollekin kiertotielle, mutta viivästys oli vähäinen. Kaikki yhdistykset olivat paikalla edustettuina. Olumppialaisten suunnistusluonteen vuoksi olumppiajoukkueet koottiin siten, että jokaiseen tuli ns. paikallisopas.

Mannerheimin patsaan juurella joukkueille jaettiin Marskin ryyppy sekä vorsmakki vanikka, ja ylituomari luki päiväkäskyn. Lopuksi Toni jakoi seuraavalle rastille opastavan vihjeen: "Informaatiotekniikan hot spot paikka toisen maailmansodan aikana."

Lokissa käynnin tarkoituksena oli näyttää, miten viestintäteknologia yms. toimi sota-aikana. Kaakkois-Suomen viestikilta oli entisöinyt tilat upeasti talkoovoimin, ja viestikillasta Tuomo oli järjestänyt meille myös oppaan esittelijäksi.

Suunnistusjoukkueet saivat todella tuntea reitin geometriset ominaisuudet, kun Naisvuoren näkötornilla oli seuraava etappi. Marko kertoi lyhyesti paikan (sota)historiallisen merkityksen, ja opasti joukkueet eteenpäin vihjeellä: "Täällä silloisen Euroopan Unionin herrat viettivät syntymäpäiviä." Lisävihjeenä paljastin, että jos aivan tarkkoja ollaan, niin maantieteellinen sijainti osui silloin Imatralle.
Lopuksi Mannerheimin salonkivaunulta joukkueet ohjattiin meneillään olevien kalamarkkinoitten läpi m/s Lola 3:lle, jossa odotti viimeinen rastitehtävä ja numerolukolla varustettuihin muistitikkuihin tutustuminen.

Saimaalla seilatessa ruokailimme ja parkkasimme hetkeksi, jotta aluksen saunalta pääsi uimaan. Illallismenyyn maukkaissa antimissa suosittiin paikallisia tuotteita. Satu oli valmistanut sekä kattanut pöydän koreaksi ja Jukka toi grillistä lämpimiä sitä mukaa kun nälkäiset kaipaili. Ruokajuomaksi oli tarjolla oluita, puna- ja valkoviiniä sekä raikasta boolia. Kaffen ja "leikatun konjakin" (tahi vaihtoehtoisen Ollinmäen viinitilan puolukkaliköörin) kera tarjoiltiin raparperi-mansikkaleivos.

Palkinnoksi kuohujuoman sijaan olimme hankkineet voittajajoukkueelle Marjakossun. Illan menestyksestä palkittiin ITKY.

Illan kulussa jaettiin hieman Windows 10 -kokemuksia sekä otetiin tietoturvaa esille, mutta pääasiallisesti jutustelu kulki harrastuksissa. Ilta oli vielä nuori, kun saavuimme satamaan. Hyvästelimme vieraat, ja osa paikkakuntalaisista jäi alukselle siivoamaan sekä istumaan hetkisen vielä iltaa kuntakiertuemusiikin parissa.

Kiitos kaikille, olipas mukava päivä ja ilta kaiken kaikkiaan!

Reported by: Marko