etusivu | johtokunta | tapahtumat | toiminta | yleistä | liittyminen | palaute

SYYSOLUMPPIALAISET 2011

Kellon käydessä 15. tunnin viimeisiä minuutteja perjantaina 23. syyskuuta 4 reipasta mittyläistä kokoontui Mikkelin matkakeskuksen liepeille. Maakuntarajan ylittävä Syysolumppiamatka Kouvolaan Latupirtille oli edessä. Koko olumppiajoukkueemme mahtui loistavasti varaamaamme tilausbussiin pikkupurtavan sekä dopingin virkaa tekevien juomien kera. Itse matka kisapaikalle sujui hyvin joukkueen hioessa viime hetken pelistrategioita. Koska matkalle oli varattu reilusti aikaa, pysähdyimme ennen määränpäätä vielä Tuohikotissa piristämässä itseämme annoksella kofeiinia.

Kisapaikalla vastassamme oli jo mukavan kokoinen joukko naapuriyhdistysten jäseniä. Olumppialaisten virallisen avauksen jälkeen siirryimme sisätiloihin nauttimaan järjestävän yhdistyksen tarjoamaa, maittavaa ateriaa. Koska olumppiatuli ei tällä kertaa ollut sytyttänyt Itky:n urheiluhenkeä lainkaan, suoritettiin ruokailuun mentäessä koko porukalle lappuarvonnalla uusjako siten, että myös Itky:lle saatiin nimellisesti joukkue puheenjohtajineen. Mittyläisiä arpaonni suosi kun 75% Mittyn ”uudesta” joukkueesta oli alkuperäisiä jäseniä! Ruokailun aikana julkistettiin samalla ensimmäinen laji, jossa piti kehittää omalle joukkueelleen räväkkä iskulause. Naapuriyhdistysten iskulauseissa oli heti havaittavissa selvää toistensa kyykyttämistä tai itkettämistä.

Vierailevien joukkueiden tuliaislajeja kisattiin illan aikana ilmeisesti enemmän tai vähemmän muunneltuina, Mittyn lajit olivat tosiasiassa ilmoitettu jo etukäteen järjestäjille. Avauslajina oli rohkealla kädellä muunneltu hiiriviesti, jossa tuota tietotekniikan välttämätöntä apuvälinettä kuljetettiin jalkojen välissä määritelty matka ja vaihdettiin muiden joukkueen jäsenten avustuksella seuraavalle viestinviejälle. Saimme todeta, että nopeudessa hiiren langattomuudesta ei ollut hyötyä jos ei haittaakaan, tuomarien pisteytys perustui kuitenkin tässä vähintäänkin sekavan lopun saaneessa lajissa tyyliin.

Toisessa lajissa joukkueille jaettiin arvoituksellisesti tietoteknistä tekstiä sisältäviä paperiarkkeja. Joukkueiden pohtiessa materiaalin syvempää merkitystä vallitsevaan kisa- tai yleiseen talouspoliittiseen tilanteeseen, järjestäjät paljastivat viimein sen liittyvän A4-paperin aerodynaamisiin ominaisuuksiin. Kaikki kilpailijat taittelivat paperilennokin, joka oli tarkoitus saada lentämään mahdollisimman lähelle maalina toimivaa keppiä. Esatky vei voiton tässä lajissa, jonka suorituksia seuratessa kävi mielessä, että kovin moni olumppiaporukasta ei taida ansaita elantoaan lentokoneiden suunnittelun tai lentämisen parissa. Onneksi.

Joukkueiden teatraalinen improvisointikyky joutui koetukselle kolmannessa lajissa. Kullekin joukkueelle annettiin sana, josta oli määrä improvisoida lyhyt esitys. Nörttihuumori ja idearikkaus puhkesivat joukkueilla kukkaan yllättävän hyvin ja saimme nauttia suorastaan vallattomista esityksistä. Sanat “transistori” (Itky), “hakukone” (Mitty) ja “tietohallinto” (Esatky) kokivat hienon ensi-illan mutta havainnollisimman impron loi Kytky sanasta “tukiasema”. Helposti kyllä ymmärsi avoimen ja suojatun tukiaseman eron.

Urheilusuoritusten jälkeen olikin sauna jo lämmin ja naisten vuoro oli ensin miesten kanssa erikseen. Löylyjen jälkeen oli vuorossa jälkipelit ja grillimakkarat kodalla. Olumppia-illan päätteeksi Kytky yllätti pistämällä pöydän koreaksi tarjoten 30-vuotisten syysolumppialaisten kunniaksi oikein täytekakkukahvit. Kahvittelun lomassa tuomarit julistivat samalla lopulliset sijoitukset. Mittyn edustajan etukäteen pelaaman tuomaripelin ansiosta säästyimme nippa nappa nololta ja harmittavalta neljänneltä sijalta kotijoukkueen Kytkyn voittaessa olumppiamittelön. Vuoden päästä Syysolumppialaiset 2012 kilpaillaan Itky:n vetäminä.

Joukkueen kotimatka punatulkun laulumailta kuhankeittäjän reviirille Mikkeliin sujui turvallisesti ja leppoisasti. Allekirjoittaneen kohdalla kilpailussa käyttämämme iskulause ”Mitty tulee Mikkelistä, huomenna en muista mistä” ei kyllä toteutunut.

Kiitämme Kytkyä olumppialaisten järjestelyistä, muita naapuriyhdistyksiä etukäteen arvattavan epäurheilullisesta pelistä, sekä tilausajomme kuljettajaa turvallisesta matkasta!

Reported by: virkistysvastaava