etusivu | johtokunta | tapahtumat | toiminta | yleistä | liittyminen | palaute


kuvat

SYYSKOKOUS SEKÄ PIKKUJOULUT

Oli selkeä perjantai-ilta, kun keräännyimme hyvissä ajoin ravintola Chinese King's:iin, kirkkopuiston laidalle. (Tiesittekö muuten, miksi kirkkopuistossa ei ole nimestään huolimatta kirkkoa? Siellä oli ennen puukirkko, mutta salamanisku poltti sen. ) Tiedossa oli Mittyn syyskokouksen sekä pikkujoulujen viettoa hyvässä seurassa.

Syyskokouksen kulku

Jaakon tervehdyssanojen jälkeen oli ensi töikseen valittava kokoukselle niinkutsutut toimihenkilöt. Nuijaa pääsi heiluttamaan Jaakko. Teuvo ei voinut välttää sihteeriksi joutumista kynän puuttumisella, sillä Jaana tarjoutui ystävällisesti lainaamaan kynää. Toisaalta, taikuritkin ohjaavat katsojien huomion toisaalle... Logistisista syistä pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Kai ja Marko, jotka toimivat tarvittaessa myös desibelimittareina (eli ääntenlaskijoina).

Kokouskutsu oli julkaistu kokousta edeltävän viikon ITviikko-lehdessä, sekä jo lokakuun loppupuolella tt-torin että Mittyn www-sivuilla. Samoin sähköpostituslistalla mukana olleet saivat tapahtumasta kutsun hyvissä ajoin. Paikalle alunperin ilmoittautuikin mukavasti 23 henkeä.

Toimintasuunnitelma seuraavalle vuodelle oli hyvin kuluneen vuoden kaltainen - miksi hyvää linjaa pitäisikään muuttaa. Muutamana poimintona mainittakoon, että helmikuussa järjestetään Olde Hansaan huipentuva virkistysmatka, otamme osaa Kytkyn isännöimiin olumppialaisiin, jatkamme teemaa "Työssä jaksaminen", sekä pyrimme luomaan yhteyksiä myös Jyväskylän alueelle (Ketky). Toimintasuunnitelmassa ei vartavasten mainittu, mutta johtokunta haluaa kuitenkin seuraajalleen testamentata idean, että kävisimme tervehtimässä myös Savonlinnassa asuvia mittyläisiä.

Vuoden 2003 johtokunnan valinta sujui kohtalaisen sujuvasti: puheenjohtaja pääsi uudelle kierrokselle, ja kieltäytyviä ei ollut paikalla niin paljoa, jottei kuusi paikkaa täyttyisi. Jaakko Nuujan luotsaaman "orkesterin" uudet jäsenet ovat siis Jorma Flinkman, Aimo Matikainen, Marjo Myyryläinen, Timo Nyström, Marko Näivö, sekä Teuvo Poutiainen.

Pikkujoulujen kulku

Syyskokous oli nopeasti käyty läpi, noin 20 minuutissa. Seuraavana numerona oli valuutanvaihtoa (pääosassa joukon rikkaimmat), alkujuoman valinta (alkoholiton, minttutoti vai rommitoti) sekä pieni koulutussessio: kuinka käytät syömäpuikkoja. Näin Mittyn vuoden koulutuskiintiö oli täytetty!

Alkuruoaksi saimme rapeita katkarapulastuja sekä kuumaa kanakeittoa. Alkuruoan jälkeen tarjoilijat toivat pitkään pöytäämme tuikkuja, mutta ei koristeeksi vaan pääaterian pitämiseksi lämpimänä. Pääruokana meillä oli kuhaa, ankkaa, katkarapuja sekä härkää. Ankan Szechuenkastikkeen antama jälkihehku ei riittänyt kaikille, joten "vattuhillokin" sai kyytiä, ruokareviirien millään lailla rajoittamatta. Ruokajuomaksi sai valita espanjalaista viiniä tai olutta. Tunturipuron raikkauden rinnalla oli tarjolla myös tuontitavaraa Kiinasta saakka. Aterian päätteeksi saimme vielä paikan klassisen jälkiruoan sekä kahvit, konjakin kanssa tai ilman.

Ruokailun lomassa keskustelimme muunmuassa Mittyn asemasta sisällöntuottajana webissä, sekä muistelimme menneitä pikkujouluja. Tai oikeastaan muistelimme erikoisimpia pikkujoululahjoja, joita on tullut vastaan. Lahjamuistelo johtui arvatenkin siitä, että ruokailun jälkeen piti olla vuorossa pikkujoululahjojen jako.

Koska joulupukki on tunnetusti näinä aikoina sidottu jouluvalmistelujen takia, hänelle täytyi etsiä paikanpäältä sijainen. Johtokunta oli suuressa viisaudessaan ennalta päättänyt, että sijaisena saisi toimia hän, jolla on pisin parta. Partaindeksi oli kuitenkin kolmella miehellä samoissa mitoissa, joten muita kriteereitä haeskeltiin. Oli ehdolla vaikka mitä, kunnes joku vääräleuka (tai siloleuka) keksi, että pukkina olkoon vaaleapartaisin. Ja niin pukkia vietiin...

Pukki siis kiersi läsnäolijat läpi, tiedusteli kiltteysindeksiä ja hyviä tekoja, ja lahjomaton tv:stäkin tuttu arvontakäsi kauhoi esille, mitä kukin oli ansainnut. Vähältä kuitenkin piti, ettei valokuvaajamme jäänyt vallan ilman. Toisin kuitenkin kävi, ja illan jymypaukku osui hänelle.

Tämänvuotinen pukki oli hieman viimevuotisen jalanjäljillä, mutta tarkempaan luonnehdintaan allekirjoittanut sattui olemaan jäävi. Silminnäkijöiden mukaan kuitenkin ihan pätevä sijainen.

Lahjojen jaon jälkeen Mittyn tuotekehitysosasto aloitti joulupakettien sisällön tunnistamisen. Tämänkertaisen "Valehtelijoiden Klubin" jäsenet olivat kuitenkin harvinaisen samoilla linjoilla. Mystisin esine sai nimekseen "sinappituubin puristin". Kyllähän sitä kaikenlaista löysät pois -mielikuviakin tuotiin ilmaan, etenkin kun joillekin sitä tuppaa näemmä tulemaan vihjailevia paketteja...

Tämän vuoden ehdoton trendipikkujoululahja oli kuitenkin söpö Kalle-avainpupu, joka pääsi kurkistelemaan saajansa rintataskusta. (Kanadantuliaisena Mikkeliin tullut näätämaskotti "Anova katse" sai siis varteenotettavan kilpailijan) Oli arvoitus, kenen oveen avain kävisi. Se kuitenkin oli varmaa, että tuolla pupusella olisi tanssiparketilla vientiä!

Kallen illan vaiheista eivät reportteri-tontut kuitenkaan raportoineet. Pikkujoulujen virallisia jatkoja ei ollut, joten kukin sai jatkaa iltaansa haluamallaan tavalla. Leijonanosa meistä kävi ainakin King Creolessa onnittelemassa Timppaa levynjulkistamisen johdosta.

Reported by Marko