etusivu | johtokunta | tapahtumat | toiminta | yleistä | liittyminen | palaute

SYYSKOKOUS JA PIKKUJOULUT

Pikkujouluaika näytti maakunnassamme lähestyneen, sillä osalle kokoukseen saapuvista ei matka taittunut ilman yllättäväksi venyvää taksin odottelua. Kovin kauaksi meidän ei kuitenkaan tarvinnut taivaltaa torin näkövinkkelistä, sillä tällä kertaa kokouksen sekä pikkujoulujen viettopaikkana oli liikemiesseuran kabinetti ravintola Pruuvin yhteydessä. Tänä iltana kabinetti oli kalustettu 15 mittyläiselle.

Syyskokouksen kulku

Reijon tervehdyssanojen jälkeen todettiin sääntömääräinen syyskokous kutsutun koolle hyvissä ajoin; kokouskutsu oli julkaistu Länsi-Savon järjestöpalstalla perjantaina 2. päivä marraskuuta sekä lokakuun lopussa Mittyn www-sivuilla ja sähköpostitusjakeluna. Osanottajaluettelo kiersi pöydän ja esityslista oli käypänen.

Ensi töikseen meidän oli valittava kokoukselle niinkutsutut toimihenkilöt. Reijo istui valmiiksi pitkän pöydän päässä, joten hän pääsi paukuttamaan nuijaa. Sihteerin tehtävä lankesi Teuvolle, ja pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Aimo ja Marko, jotka toimivat tarvittaessa myös ääntenlaskijoina.

Puheenvuoroja runsaimmin kuultiin tulevan kauden puheenjohtajan valinnan kohdalla. Lopulta tahtipuikon heiluttamisesta myös tunnetuksi tullut Jorma Flinkman suostui tähän luottamustehtävään. Yhdistyksen sääntöjen yhtäjaksoista johtokuntajuutta rajoittava pykälä ei laittanut koko pakkaa uusiksi, joten kauden 2008 ”orkesteriin” jäseniksi tulivat valituiksi Ilpo Kirjalainen, Risto Korhonen, Marjo Myyryläinen, Jaakko Nuuja, Teuvo Poutiainen, sekä Terttu Tarkiainen. Liittokokousedustajiksi nimettiin uusi puheenjohtajamme sekä järjestäytymiskokouksen myöhemmin valitsema varapuheenjohtaja.

Pikkujoulujen kulku

Syyskokous oli melko nopeasti käyty läpi, noin 35 minuutissa. Nautittuamme glögit pääsimme ruokailemaan. Kattausten lomassa maksoimme illalliskortin, joka näin MITTYn jäsenille oli huippu-huokea. Menuun sisältyi alkupala, pääateria, jälkiruoka, sekä kahvit konjakin/liköörin kera. Ruokajuomaksi valitsimme talon suosittelemaa punaviiniä.

Jotenkin kuin salassa punotusta sopimuksesta käännyimme kohti Lifiä laulamaan ”joulupukki, joulupukki”:a. Hän suoriutuikin vallan mainiosti pukin apulaisen tehtävästä ja herrasmiehenä muisti ensimmäisenä arvon leidejä.

Tämän vuoden hittilahjaksi ehdotettiin kaasunaamaria, mutta rohkenisin kuitenkin pystyyn pistetyn huutokaupan olleen se tämän vuoden tavaramerkki. Paketeista paljastui muassaan kynttilöitä, karamelleja, ja erilaisia höpsöttimiä. Ehkä viimeiseen kategoriaan mahtuu myös se joulumuki, joka antoi äänimerkin kun siitä nautittiin kunnolla. Mutta kyllä mittyläinen keinot keksii – otetaan avuksi stealth-mehupilli!

Vapaa jutustelu luovi monia uomia, jopa syvällisiä. Esimerkiksi sen sijaan, että tähyilisimme, onko ruoho vihreämpää aidan toisella puolen, pitäisimme huolen oman nurmen vehreydestä – kastellaan sitä. Tai että tullaanko uutta automallia (joka ei taida vielä nauttia ekosähköä) kutsumaan entistä useammin pronominilla he tai she, koska sillä on taipumusta ehdotella iltapäiväkaffeita.

Näillä pikkujouluilla juhlistimme saavutettua kaakonkulman olumppialaisvoittoa, kulunutta toimintavuotta, ja kenties jopa yksittäistä työpäivää. Totesimme näet myös illan lomassa, että täällä meidän maakunnassamme on tapa kunnioittaa työpäivän pituutta, joka toisissa kulttuureissa saattaa unohtua. Onhan se niin myös siellä Savonlinnassa, jossa meitä Mittyläisiä myös toimii, eiks juu? Jospa ensi vuonna, juhlavuoden (20 v.) kunniaksi vaikka tultaisiin siellä käymään…

Kiitokset Pruuvin henkilökunnalle sekä iltaamme osallistuneille. Kaikille mittyläisille oikein hyvää joulunodotusta ja menestystä alkavalle uudelle vuodelle 2008!

 

reported by: Marko