etusivu | johtokunta | tapahtumat | toiminta | yleistä | liittyminen | palaute

SYYSKOKOUS JA PIKKUJOULUT

Kokoontuessamme torin laidalle sovittuun aikaan taksitolppa oli ihme kyllä autio, mutta viiden minuutin odottelu palkittiin tilataksin saapumisella paikalle. Nokka kohti Kenkäveroa, ja niin iltamme pääsi alulleen. Osa syyskokousväestä saapui omilla kyydeillään suoraan juhlapaikalle, joten yksi tilataksi riitti yhteiskuljetukseemme. Ajankohta syyskokoukseen sekä pikkujoulujen viettoon sopi 12 mittyläiselle. (13 alunperin ilmoittautui, mutta yhdelle meistä tuli sitten este) Olimme johtokunnassa ennakoineet osallistujamäärän 15 – 20 paikkeille, joten aivan siihen ei ylletty. Komeaan juhlapaikkaan olisi toki mahtunut ennakoimaamme enemmänkin väkeä, kuten oheisista valokuvista voitte nähdä.

Syyskokouksen kulku

Ailan tervehdyssanojen jälkeen todettiin sääntömääräinen syyskokous kutsutun koolle hyvissä ajoin; kokouskutsu oli julkaistu ITviikon tietopalstalla torstaina 2.11, Mittyn www-sivuilla jo lokakuussa, sekä sähköpostituslistalla ajantasallaolevalla osoitteella mukana olevat saivat kutsun myös hyvissä ajoin. Nimiluettelo kiersi pöydän ja esityslista oli käypänen.

Ensi töikseen meidän oli valittava kokoukselle niinkutsutut toimihenkilöt. Aila istui sopivasti pitkän pöydän päässä, joten hän pääsi paukuttamaan nuijaa. Koska jokaiselle osanottajalle ei kokouksen alussa jaettu Mittyn logolla varustettua laserkaiverrettua täytekynää, sihteerin tehtävät lankesivat Teuvolle, jolla kirjoitusväline oli esillä. Logistisista syistä pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Satu ja Marko, jotka toimivat tarvittaessa myös ääntenlaskijoina.

Toimintasuunnitelma tulevalle vuodelle säilyi entisellään - miksi hyvää linjaa pitäisikään muuttaa. Talousarviosta keskusteltiin, ja se hyväksyttiin sen tiedon varassa, että Tietotekniikan liiton palauttama kiinteä yhdistysosuus säilyy entisensuuruisena vielä tulevana vuonna 2007. Tulevalle johtokunnalle evästettiin idea, että syysolumppialaisiin osallistumiseen voi menomatkaan sisällyttää koulutuksellista osuutta.

Yksi syyskokouksen konkreettisista tehtävistä oli koota ensi vuodelle uusi johtokunta. Tulevan kauden 2007 ”orkesteriin” valittiin Ilpo Kirjalainen, Jaakko Nuuja, Marko Näivö, Teuvo Poutiainen, Silja Rouhiainen, sekä Terttu Tarkiainen, ja tahtipuikon heiluttajan kunniakkaaseen tehtävään nimettiin Reijo Seppänen.

Pikkujoulujen kulku

Syyskokous oli nopeasti käyty läpi, noin 20 minuutissa. Nautittuamme viehättävät glögit ja maksettuamme illalliskortin pääsimme tutustumaan Kenkäveron joulupöydän kattaukseen.

Jouluateria oli mukaansatempaava, joten on oma taiteenlajinsa hillitä itsensä, jottei tule liian täysi olo. Puumalasta kotoisin oleva mallasleipä, piparkakku-kanelihyydyke, sekä imelletty perunalaatikko saivat muassaan kehuja.

Kaikki juhliin osallistuneet olivat olleet tunnollisen kilttejä, joten sillä perusteella riittävän jääviä pukkia ei joukostamme löytynyt. Pöytäseurue lauloi sydämensä kyllyydestä niin hellyyttävästi ”joulupukki, joulupukki”:a, että hyvään tarkoitukseen uhrautuva henkilö viimein löytyi. ”Tulevan joulun henkeä” mukaillen vieraanamme tänä iltana oli perinteitä rikkova ”joulu-Zorro”!

Joulu-Zorron koura ei kuitenkaan ollut paikalla etsimässä vääryyttä, vaan ystävällisesti satunnaisotannalla jakamassa pieniä onnen tai yllätyksen satumaisia hetkiä. Illan teemana oli ”Virtaa vapaalla”, useammalta kantilta.

Vapaa jutustelu luovi monia uomia. Muisteltiin, kuinka yhdistyksen lehdenteko vei aikoinaan aikaa ja oli kova työ saada kulut katettua mainostuloilla. Nykyajan aiheista todettiin, että koska koulutettua väkeä on liikkeellä, työnhaussa pointti on erottua hyvässä hakijajoukosta - siksi työpaikkamainonnassa puhutaankin ”hyvästä tyypistä”. Illan slogan oli: ”Hyvät näkymät asua Mikkelissä”.

Kiitokset Kenkäverolle sekä iltaamme osallistuneille. Kaikille mittyläisille oikein hyvää joulunodotusta ja menestystä alkavalle uudelle vuodelle 2007!

 

reported by: Marko