etusivu | johtokunta | tapahtumat | toiminta | yleistä | liittyminen | palaute

SYYSKOKOUS JA PIKKUJOULUT

Ilotulitusta ihaillen sisäinen kompassimme otti meissä suunnan kohti Kenkäveroa. Oli raikas pikkupakkassää, ja ihastelimme juhlapaikan pihavalaistusta. Sitten kipinkapin takit naulakkoon ja astuimme Ruustinnan pääsaliin, jossa pitkä katettu pöytä odotti meitä. Tiedossa oli Mittyn syyskokouksen sekä tällä kertaa ohjelmallisten pikkujoulujen viettoa hyvässä seurassa.

Syyskokouksen kulku

Syyskokous sujui hyvin ja osanotto oli kohtuullinen. Alunperin 17 ilmoittautuneesta 14 mittyläistä oli paikalla; sattumalta saman verran meitä oli samaisessa paikassa neljä vuotta sitten. Tulevan vuoden toimintasuunnitelma noudatti rungoltaan entistä linjaa sillä poikkeuksella, että kuluneen vuoden olumppialaismenestyksen siivittäminä MITTY on tapahtuman järjestämisvuorossa vuotena 2006.

Vuoden 2006 johtokuntaan tuli ehdokkaita juuri sopiva määrä, joten vaaleja ei tarvittu, ja yhdistyksen puheenjohtaja pääsi jatkamaan seuraavalle kaudelle. Ensi vuonna Aila Turusen luotsaamaan joukkioon Mittyn toimintaa vetämään valittiin Tuomo Malinen, Marko Näivö, Teuvo Poutiainen, Silja Rouhiainen sekä Reijo Seppänen. Tehtäväjako heidän kesken selviää sitten järjestäytymiskokouksessa tulevan vuoden alussa. Liittokokousedustajiksi valittiin Jaakko Nuuja ja Marko Näivö, joten toivotaan että töiden lomasta heiltä liikenee kokousmatkoihin aikaa.

Pikkujoulujen kulku

Kun parikymmenminuuttinen kokous oli nuijittu ohi, maksoimme kukin illalliskortin (10 e) rahastonhoitajalle ja viihteellinen osuus illassamme pääsi alkamaan. Aluksi nautimme hyvältä tuoksuvaa punaviiniglögiä. Muistelimme hieman kuluneita vuosia ja sovittiin, että tiedottaja laittaa puheenjohtajan arkistossa olleen yhdistyksestä kertovan lehtiartikkelin näkyville nettiin - siinä kun on Mittyn historian siipien havinaa.

Kävimme pikaisesti hakemassa seisovasta pöydästä alkupalaa, sillä tilaamamme show oli pian alkamassa. Meitä paikalla oli näet viihdyttämässä Mikkelin revyyteatteri - tarkemmin sanottuna revyyteatterin esiintyjäryhmä (kaikkiaan kun revyyteatterilaisten ryhmässä on tällä hetkellä 48 henkeä). Ehkä rosolli olisi mennyt vahingossa väärään kurkkuun, jos show olisi kesken alkupalojen startannut, joten pysyttäydyimme aikataulussa ja siirryimme sitten kaikki pöydän toiselle puolen katsomoksi.

Esitys alkoi ajankohtaan sopivasti tonttukoosteella; tanssivien tonttujen kasvoista loisti iloisuus ja kuorossa oli lauluvoimaa. Sitten kuulimme monologeja: "Otto Pesonen Hirvensalmelta" kävi kertoilemassa naiskokemuksiaan, "Tissari" kävi tilittämässä millaisen miekkosen hänen ex-vaimonsa löysi, ja "valtakunnan muumimammakin" pistäytyi sauvakävelyltään paikalla. Näiden lomassa näimme Paula-imitaation (siis playback andymaisen kitaristin kera), Big Spender- ja Roxie-tanssit, sekä Rakkauskonsultit-sketsin tytsyt eksyivät paikalle. Lopuksi kajahti pari joululaulua Kivekkään Arton säestämänä, ja me lauloimme mukana myös. Niin, ja saihan tuo "Ottokin" meidät laulamaan kahdella kotimaisella "Porsaita äidin oomme kaikki"...

Yksi meistä mittyläisistä sai erityistä huomiota, sillä miekkonen pisti rakkauskonsulttien silmään ja haettiin hänet Roxie-tanssiinkin mukaan. Eli kokonaisuutena revyyteatterin show oli hienosti sanottuna interaktiivinen.

Revyyvierailun jälkeen jatkoimme ruokailua. Perinteinen joulupöytä maistui hyvin talon viinin kera, ja henkilökunta piti meistä hyvää huolta. Jälkiruoan päälle nautimme vielä kahvit konjakilla / liköörillä. Tämä oli siis perinteinen mittyläisten yhteinen jouluateria, tyylikäs kokonaisuus.

Lopuksi seurasi osallistujia kiinnostava hetki, eli me saimme tietää, olimmeko olleet riittävän kilttejä. Aidolla joulupukilla oli kiireitä (ehkä seuraavana päivänä tapahtuvan Mikkelin joulunavauksen valmistelussa), joten häntä paikalla oli tuuraamassa Hatsimoto-pukki. Aika jouluisia pakettien sisällöt taisivat olla, mutta sehän on vallan hyvä asia - eipä ainaskaan kotona kukaan sitten kysele, missä kummassa sitä tuli käytyä. Vai mitä? Allekirjoittanut ainakin ilahtui pukin pakettiin laittamasta kynttilänsammuttimesta. Kiitokset, hyvää joulunodotusta ja menestystä alkavalle uudelle vuodelle!

 

reported by: Marko