etusivu | johtokunta | tapahtumat | toiminta | yleistä | liittyminen | palaute

Järjestäytymiskokous 23.01.2009

MITTYn edellisvuoden sekä käynnistyneen toimintavuoden johtokuntaan valitut kokoontuivat järjestäytymiskokouksen merkeissä ravintola Mikkoon. Koska johtokunnan kokoonpano säilyi osittain samana, ”vahdinvaihto” vei tavallista vähemmän aikaa. Aikataulullisista syistä siirsimme myös kevätkauden toiminnan käsittelyn seuraavaan kokoukseen – ja ehkä hyvä niin, sillä koulutusvastaavaksi valittu Risto oli työ- ja edustustehtävien vuoksi estynyt tästä kokoontumisestamme. Kokousosuuden jälkeen valitsimme ravintolan listalta mieluista purtavaa, ja mittavien annosten lisäksi tarjonta maittoi; ainakin päivän leikkeestä tai alkuruoan etanoista pidettiin.

Illan peli

Mikonkadulta jatkoimme Mikkelin jäähallille, jossa MPY:n isännöimänä oli käynnistymässä ottelu Jukureiden ja TuTon välillä. MPY on maakunnassa tunnettu jääkiekon tukija, ja yhtiö on esimerkiksi jakanut vapaalippuja ala-asteen oppilaille. Meille, eli Mikkelin tietotekniikkayhdistyksen johtokuntalaisille, tarjoutui hieno tilaisuus päästä seuraamaan ottelua MPY:n VIP-vieraina.

Illan isäntä ja Jukureiden toiminnanjohtaja Toni Maczulskij ottivat meidät vastaan VIP-tilassa. Virvokkeita nauttiessa innokkaimmat saivat osallistua veikkaukseen, missä ajassa ensimmäinen verkko heilahtaa. Isäntä myös tarjosi yhdistyksemme puheenjohtajalle kunniapaikan palkintoraadissa, jonka tehtävänä oli ottelun parhaiden pelaajien valinta.

Sääli, että yleisöä oli hieman vajaalukuisesti, vain 1170 henkeä, sillä edessä oli monivivahteinen ottelu, jonka myös Urheilukanava kuvasi eetteriin suorana lähetyksenä.

Ensimmäistä erää hallitsivat Jukurit. Alkumetreillä tuomari sai pudottaa kiekkoa jäähän kotijoukkueen päädyssä, mutta pian pelillinen paine siirtyi TuTon päätyyn. Ensimmäisessä erässä myös Tommi Lehtinen laittoi tauluun lukemat 1 – 0.

Ensimmäisellä erätauolla kävimme otteluisäntien vieraina aterioimassa. Erätauko tarjosi tosin vain hyvin lyhyen hetken, eikä tv-lähetystä voi viivästyttää sillä, että otteluyleisö tahtoisi vielä murua rinnan alle…

Kun toista erää oli pelattu 5:02, Anssi Laitinen sujautti kiekon TuTon maalivahdin ohi. Ja siitä vajaan minuutin kuluttua Kory Baker, jo ottelun alussa ketteryytensä näyttänyt, laukaisi tauluun lukemat 3 – 0.

Juho Santanen, TuTon veräjän vahti, vaikutti viestittävän, että ”tartteis kentäl tehrä jottain”. Päävalmentaja Niukkanen otti aikalisän ja oletettavasti lausui muutamia kannustavia sanoja omalle joukkueelleen. Nämä yhdessä näyttivät piristävän TuTon peliä kummasti. Alle kahdessa minuutissa syntyi heidän ensimmäinen maalinsa ja siitä 12 sekunnin päästä jo toinen.

Kova yritys tosin verotti myös miehitystä. Kun toista erää oli pelattu reilut 15 minuuttia, Pikku Kakkosen tunnari tärähti soimaan, ja pelikellon ollessa 17:00, TuTon miehiä oli penkillä jäähdyttelemässä jo kaksin kappalein. Hetkellinen ylivoima ei kuitenkaan vaikuttanut tulostauluun – katsomoon tilanne näytti pikemminkin siltä, etteivät Jukurin kenttäpelaajat tienneet mitä tehdä silloin, kun vastapuolen väkeä on kentällä tavallista vähemmän.

Toisen erätauon kahvittelun lomassa puntaroimme valmiiksi kentällä nähtyjä yksilösuorituksia, sillä palkittavat pelaajat tuli olla tiedossa hieman ennen viimeisen erän päättymistä.

Kolmannen erän alussa, ajassa 5:29, TuTo kavensi tasatilanteeseen, kun heidän puolustajansa kävi Jukureitten maalin edessä olevasta ruuhkasta poimimassa kiekon ja ajatteli pelata sen loppuun asti.

Tässä tilanteessa viimeistä erää peli olisi voinut kääntyä kumman hyväksi tahansa. Jukurit eivät kuitenkaan vähästä hetkahtaneet. Molemmat joukkueet pelasivat varmaa peliä ja kun erää oli pelattu reilut 14 minuuttia, Jukurit siirtyivät Bakerin laukauksella 4 – 3 johtoon.

Hieman ennen erän päättymistä kotiyleisö sai lisää jännitettävää, kun Jukurit ajautuivat alivoimatilanteeseen. Joukkueen ote kuitenkin piti ja yleisö hurrasi onnistuneille purkukiekoille. TuTo lisäsi painetta Jukureitten päätyyn ottamalla oman maalivahtinsa pois, mikä välillisesti saattoi heijastaa pelitilanteeseen, josta Baker passitettiin väkivaltaisuudesta boksiin.

Itse en nähnyt rangaistua kohtausta, josta kypärä jäi jäälle. Muutoin kentällä pelitapa oli kaiketi aika tavanomaista, sillä aiemmin oli nähty vain pientä hartiahierontaa ja sanaharkkaa, jotka eivät aiheuttaneet edes toimenpiteitä. Tuomarit saivat tosin jakaa pariminuuttisia kiinnipitämisestä, koukkimisesta sekä huitomisesta.

Ottelu ei ollut tylsä, vaan viihdearvoltaan korkeaa luokkaa. Siinä oli tunnelmaa, ja kotiyleisö oli vahvasti pelin tuoksinnassa mukana. Kiitokset pelaajille, järjestäjille, sekä MPY:lle, joka ystävällisesti tarjosi VIP-vierailun otteluelämykseen.

 

reported by: Marko Näivö