etusivu | johtokunta | tapahtumat | toiminta | yleistä | liittyminen | palaute

SEMINAARIRISTEILY

Vuosi 2003 jää historiaan siitä, että jok'ikinen kesätapahtumaamme ilmoittautunut tuli matkaan. Toisaalta vuosi oli historiallinen siitäkin syystä, että viimeistä tulijaa saimme odotella varttitunnin, mutta minkäs voit, kun mottona oli "pomoa ei jätetä". Sattui muuten olemaan hyvin ajankohtainen motto: juuri edellisenä päivänä toisaalla kävi niin, että kun pomo kutsui päivän päätteeksi väen tuopille, niin sutena alaiset olivat ravitsemuskeskuksessa ja pomo firman pihalla ilman kyytiä...

Parikymmentä matkalaista astui siis laivaan ja otti kokan kohti Heimaria. Kohde saarrettiin oikeastaan kahdesta suunnasta, sillä päivystysvuoroon joutunut Tepa koukkasi perille maitse. Jaarlilla meitä oli viihdyttämässä kitaristi, ja seminaariosuudessa meillä oli vieraana Vuokko Kurki TeliaSoneran yritysmyynnin yksiköstä. Vieraamme kertoi meille laajakaistaliittymistä sekä vastaili teleaiheisiin kysymyksiimme. Meitä mittyläisiä kiinnosti muassaan tuleva numerouudistus puhelinnumeron säilymisestä operaattorista riippumatta.

Kauemmaksi karanneesta rantaviivasta huolimatta Jaarli pääsi rantautumaan Heimarin päälaituriin. Eri asia sitten, oliko pienveneillä tänne vielä mitään asiaa. Rahastonhoitajallemme oli tullut työeste, joten Amille viuhui nakki saattaa meidät rantaan kurissa ja järjestyksessä.

Perillä meillä oli puoli tuntia aikaa ennen ruokailua, joten vaihtoehtoina oli joko aloittaa ilta kisailulla tai TeliaSoneran tarjoamalla kierroksella. Arvatkaa, kumpi vaihtoehdoista sai eniten kannatusta!

Heimarin terassi oli saanut uutta muotoa katetulla tanssiparketilla. Historiaa kunnioittaen avoterassiakin oli jäljellä, ja mikäs siinä oli muistellessa Heimarin pidempiaikastakin historiaa perustamisesta sotavuosiin.

Sisällä meitä odotti perinteinen seisova pöytä. Tarjolla muassaan olleen paistin ja kastikkeen yhdistelmä oli todella puoleensavetävä. Vain pelko kotona uhittelevasta vaa'asta (siis ei puolison tähtimerkki!) sai satsauksen pysymään kohtuudessa. Viihdyimme ruokasalissa niin hartaasti, että virkistysvastaavamme piti jo hoputtaa meitä muistuttamalla, että oli niitä leikkimielisiä kisailujakin odottamassa.

Ensimmäisenä kilpailulajina oli riemukas ilmapalloviesti. Sähläystä välttääksemme kaikki viisi joukkuetta saivat rauhassa ensin puhaltaa pallot täyteen. Jury ei osannut kuitenkaan varautua siihen, että heikko sivutuuli teki alkuperäisestä radasta täyden kaaoksen! Osasyynä olivat myös innokkaat lyöjät... Rataprofiilia muuttamalla joukkueet saivat menoon ryhtiä, ja pääsivät maaliin. Tai ainakin sinnepäin. Tässä lajissa hopeasijalle selviytynyt joukkue teki suoritusteknisen innovaation, jota en tässä kuitenkaan paljasta, jottei tulevaisuudessa lajilta mene hohto.

Toiseen kisalajiin marssittiin samoissa joukkuekokoonpanoissa, mikä oli poikkeuksellista Mittyn historiassa. Lajina oli tavallinen keilankaato. Kaatoja enemmän näimme kierteitä ja kimmokkeita, mutta hyvällä mäihällä sellaisella olisi saanut montakin keilaa lakoamaan. Tässä lajissa huomattiin, että GirlPower rules!

Yhtään protestia ei saapunut määräaikaan mennessä Puumalan postileimalla varustetussa suljetussa kirjekuoressa, joten joukkueiden tulokset jäivät voimaan. Sauna oli käynyt sen verran kuumana, että loput kisalajit jäivät seuraavan vuoden hallitukselle perinnöksi. Saunomisen lomassa uitiin ja juotettiin muutama janoinen moskiitto.

Saunan jälkeen kitara soi, grillikatoksessa makkara paistui ja pölkky-mölkky sai kyytiä. Onneksi palautusheittokaaret eivät osuneet kehenkään. Meillä oli niin mukavaa, että ihan yllättäen kello löi 12. Kukaan ei kuitenkaan ollut niin Tuhkimo, että kiireessä unohti kenkänsä.

Paluumatkalla jury teki palkintoinventaarion ja havaitsi talouselämän potevan jonkinlaista krapulaa - tai sitten meillä oli vain sattumalta huono säkä. Mitä useammin johtokunta vaihtuisi ja mitä monipuolisemmat suhteet heillä olisi, sen parempi palkintojen kannalta - siinä vinkki seuraavaa hallitusta äänestäville. Palkintoja kuitenkin päästiin jakamaan kaikille osallistujille, ja niitä olivat meille ystävällisesti lahjoittaneet Environics, Järvi-Suomen Portti, sekä Savcor IT. Kiitokset siitä heille.

Vuoden 2003 tulokset:

1. sija: Valkoinen joukkue: Aila + Aki + Harry
2. sija: Lila joukkue: Aimo + Antonio + Rüdiger
3. sija: Keltainen joukkue: Juhani + Matti + Terttu
4. sija: Oranssi joukkue: Pekka + Tiina + Vesa
5. sija: Pinkki joukkue: Ilmari + Petteri + Tuomo

Seminaariristeilyllä Mitty julkisti myös jäsenhankintaideakilpailun. Johtokunta ottaa sähköpostitse ideoita vastaan alkusyksyyn mennessä ja palkitsee parhaimmat ja hyväksi havaitut ideat harkitsemallaan tavalla.

Matka satamaan jatkui riemukkaan yhteislaulun merkeissä. Oli ilo havaita ja kuulla, kuinka kielieroista huolimatta suomalainen laulu luisti puhtaasti. Kaikki hauska kuitenkin päättyy aikanaan, ja niin meidän oli pakko jättää laululaivamme. Pikaisen jäljelle jääneiden eväiden jaon jälkeen mittyläiset hajaantuivat Mikkelin yöhön.

Reported by: Marko Näivö