Mikkelin tietotekniikkayhdistys ry

Seminaariristeily 2002

Jos näyttävimmästä sisääntulosta satamaan annettaisiin erityismaininta, niin sen retkeläisistä tekivät Savcor IT:n edustus: he nimittäin kaarsivat paikalle Cadillac Eldoradolla. Ja eihän siinä mitään, sillä keli oli mitä loistavin niin kruisailuun maantiellä kuin vesillä.

Me mittyläiset olimme ajoissa paikalla kuten asiaan kuuluu, mutta silti viimeisiä saimme pikkuisen jännittää, tulevatkohan he vai eivät. Toivottavasti pari matkalle ilmoittautunutta ei jäänyt rannalle myöhästymisen vuoksi, sillä venytimme lähtöä vain viisi pientä minuuttia. Ja niin matka alkoi...

Seminaariohjelmaa varten porukka jaettiin pokerihuijarin korttipakalla neljään ryhmään. Tässä ryhmätyössä kullekin ryhmälle jaettiin oma aihe, josta piti kirjoittaa mahdollisimman monta tietoteknistä sanaa sisältävä järkevämuotoinen tarina. Tarina sai kestää ääneen selkeästi luettuna yhden minuutin, ja ryhmän tuli alleviivata tarinasta tietotekniikkaan liittyvät sanat. Annetut aiheet olivat

1 Kuinka kaljan määrä korreloi nörttiyden kanssa
2 Kuinka suojalkapalloa voisi kehittää tietotekniikan avulla
3 Varvassienen hoito apuvälineillä
4 Rantaonginta uuteen nousuun kommarilla

Näitä esseitä olisi jury voinut arvostella luovuuden tai esseiden sisältämien innovaatioiden määrän tai laadun mukaan, mutta kuljimme helpompaa kultaista keskitietä ja nojauduimme joukkueille annettujen ohjeiden noudattamiseen. Toki helpoimmalla olisimme pääseneet, jos olisimme jakaneet sijoitukset suoraan pelikorttien arvon mukaan, mutta näin alhaiseen tuomaripeliin jury ei sentään alennu. Ohessa otteita joukkueiden kirjoituksista. Aiheista ei voi erehtyä, mutta yrittäkää arvata keiden kynästä ne ovat lähtöisin!

"Pelivälineinä voidaan käyttää oikein speksattuja ja konfiguroituja mobiili-, PDA-, ja muita etäpäätteitä, kuin myös desktoppeja, x-boxeja, laptoppeja sekä digi-tv:tä." "Saaliista voi välittää kuvaviestin digikameran infrapunayhteyttä käyttäen." "Tämän perusteella internetin kautta lääkäri lähettää lääkemääräyksen virtuaaliapteekkiin, josta potilas imuroi lääkkeet tulostimelleen." "Ei tule mitään, 'Bitti' huokaa. Onneksi Mittyn risteily on vain kerran vuodessa, vaikka toisten nörttien kanssa hauskaa olikin.

Pian Jaarli saapui Heimarin rantaan ja osanottomaksun suorituksen jälkeen kokoonnuimme pihalle ja siitä päärakennukselle syömään. Tänä vuonna seisova pöytä oli yhtään liioittelematta maukas isolla "M:llä". (Ja tämä ei ollut MacMainos!)

Vatsat kylläisinä palasimme rantaan, jolloin vuorossa oli ensimmäinen kilpailulaji, sukkahousupallo. Neljä 3 hengen joukkuetta muodostettiin niin, että johtokunta nimesi porukasta kapteenit, jotka sitten valitsivat kaksi muuta joukueisiinsa. Pelivälineiden jaossa joukkueet saivat valita värinsä. Tai siis saivat valita, mutta vain jäljellä olevista vaihtoehdoista. Sorry, kun sinistä ei ollut saatavilla...

Hiekkakenttä teki muhkuraisena maastona lajista haastavan, ja aloitus- ja ankkurietapeissa oli lievä ylämäki. Rataa joukkueet saivat toki tasoitella. Saimme huomautuksia, että pesäpallot olisivat sopineet lajiin tennispalloja paremmin, mutta niillä olisi saattanut sattua sitten radalta suistumisia. Ja hyvinhän se näytti sujuvan ilman harjoitteluakin.

Toisena kilpailulajina oli puzzletehtävä, jossa jaetuista puupaloista piti koota tasasivuinen T-kirjain. Koska laji oli ennestään tuttu vain muutamalle, niin tähän lajiin saimme kasaan kolme 3 hengen joukkuetta. Kuten kevätolumppialaisissa, tämä laji osoittautui haastavaksi. Vain yksi joukkueista selvityi siitä ilman vinkkejä, mutta antakaamme arvoa myös uusille näkökulmille. "T-kirjain on jo keksitty", selitti mm. yksi kilpailijoista.

Kolmantena ja viimeisenä lajina oli lerpunheitto. Siinä kolmehenkisten joukkueiden tuli saada mahdollisimman nopeasti kuusi 5 1/2" HD lerppua pahvilaatikon sisään. Tässä lajissa kaikki joukkueet pärjäsivät hyvin tasaväkisesti, mutta kun sisään vaadittiin kaikki kuusi, niin lajista tuli kutkuttava. Sattumaa tai ei, mutta kokemus lerppuasemasta näytti auttavan.

Jury oli laatinut ohjelman niin ansiokkaasti, että kisalajien päättyessä parahultaisesti meidän saunavuoro alkoi. Ajoitus osui siis nappiin. Löylyt olivat makeat ja Saimaan vesi oli todella lämmintä meille uimareille. Grillimakkara myös maistui ja osalle porukasta yhteislaulut taittui.

Vaan kaikki päättyy aikanaan, ja tällä kertaa ihan sovitun aikataulun mukaisesti. Mielellään olisimme matkustaneet myös takaisinpäin laivan kannella, mutta koska seminaarijoukkueiden tuli esittää seminaarikirjoitelmansa, siirryimme aluksen sisätiloihin, jotta kaikki kuulisivat esitykset.

Esitysten jälkeen jury laski tulokset ja ryhmitteli palkinnot, joita olikin runsaasti jaettavana. Palkintoja olivat meille ystävällisesti lahjoittaneet seuraavat tahot (aakkosjärjestyksessä): Fintek, Karjaportti, MPY, Savcor IT, seurakuntayhtymä, sekä Viljavuuspalvelu. Suuret kiitokset siitä heille.

Ja niistä tuloksista... seminaaritehtävässä paremmuusjärjestys oli joukkueiden välillä sama, olisimme sitten käyttäneet mitä hyvänsä pisteytysvaihtoehdoista. Näin ollen voimme syvällä rintaäänellä julkistaa seminaarisijoitukset: 1 kakkoset, 2 neloset, 3 kolmoset, 4 ässät. Muiden kisalajien voitokkaat kokoonpanot:

Sukkahousupallo

1. sija: Keltainen joukkue: Ilmari + Reijo + Tiina
2. sija: Vihreä joukkue: Marjut + Marko + Päivi
3. sija: Valkea joukkue: Ari + Arja + Vesa
4. sija: Punainen joukkue: Aila + Jussi + Kirsi Puzzle

"teetä kolmelle"

1. sija: Kirsi + Marko + Vesa
2. sija: Ari + Arja + Kimmo
3. sija: Ilmari + Riikka + Reijo

Lerpunheitto

1. sija: Arja + Ilmari + Riikka
2. sija: Kirsi + Marjut + Reijo
3. sija: Ari + Marko + Vesa
4. sija: Aila + Mika + Tiina

Reported by: Marko

Tapahtumalaji: