Mikkelin tietotekniikkayhdistys ry

Kesätapahtuma Heimarissa 2005

SEMINAARIRISTEILY 2005

Oli hilkulla, että urheat mittyläiset olisivat päätyneet tänä vuonna ekstriimin cityvesistöristeilyn vaahtopyörteisiin. Johtokunta kuitenkin päätyi perinteisemmän ratkaisun linjalle, ennestään tutuille uomille kohti Heimaria. Toissavuotiseen tapaan kukaan ilmoittautuneista ei estynyt, mutta joukkiomme oli nyt ennätyksellisen pieni - vain 12 henkeä!

Sen jälkeen, kun jokainen ehti käydä noutamassa seminaarijuoman, palasimme aurinkoiselle Jaarlin kannelle. Seminaariohjelmaa varten porukka jaettiin viiteen ryhmään pelikortein, jakajan juon(n)ista huolimatta satunnaisesti. Tai ei se ollutkaan sattumaa vaan kohtalo, sillä ryhmät olivat kokoontuneet täsmälleen tehtävälomakkeiden mukaiseen järjestykseen!

Seminaaritehtävän matkalaisille esitteli yhdistyksemme tiedottaja. Tänä vuonna seminaarin aiheena oli Mikkelin paikallistuntemus eli kuvavisa, jossa tuli tunnistaa 22 kaupungin ulkoveistosta. Kohteiden nimiä ei tarvinnut tietää (tosin tasapelitilanteessa niillä saisi lisäpisteitä), sijainti riitti. Vastausaikaa tiiviit kymmenen minuuttia.

Ryhmät aloittivat innokkaasti vastaamisen, vaikka jotkut parahtivatkin etteivät tunnistaisi yhtään kohdetta. Teatteria ja psykologista peliä - tiedättehän. Värikuvat sekä auttoivat että veivät kilpailijoita kunnolla jorpakkoon.

Lopuksi keräsimme vastaukset, ja tiedottajamme siirtyi kapyysiin punakynän kera. (Tai ei ihan, sillä tältä opelta oli punakynä jäänyt kotiin, mutta lomakkeet saivat kuitenkin koepapereiden kohtalon.) Tarkistuksen jälkeen tehtäväpaperit palautettiin joukkueille, ja oikeat vastaukset kerrottiin suullisten kehujen ja kommenttien kera. Kyllähän nuo kohteet hyvin muistettiin - niiden sijainnissa vain oli paikoin hieman toleranssia...

Sopivasti seminaariosuuden päätyttyä saavuimme rantaan. Rahastonhoitajamme keräsi osanottomaksun ja niin kukin saattoi laskeutua laiturille. Maittava ateria sujui yhteisen pöydän ääressä sekalaisen rupattelun kera. Niin, onkohan työnantajilla nykyään tarjota pääoven vieressä kiinnityspuomia hevoselle?

Ruokailu huipentui sekä herkulliseen jälkiruokaan että seminaaritehtävän tulosten julkistamiseen. Ensimmäiselle sijalle ylsi joukkue "Kakkoset" pistein 18/22. Aivan kannoille 16 pisteellä kiritti joukkue "Jokerit". Kolmanneksi pääsivät "Daamit" ja jaetulle neljännelle sijalle "Ässät" sekä "Kunkut". Palkinnot oli ystävällisesti lahjoittanut Fintek-Mikro. Lähestyvän juhannuksen tavoin mottona oli "Pysytään yhdessä pinnalla".

Koska sauna ja uinti ei ole hyväksi heti tuhdin aterian jälkeen, otimme pihamaalla pari erää mölkkyä. Saunoessa tuli keskustelussa vastaan vihtaa ja kuinka autojen valmistusmaa nykyään hämärtyy, sekä muisteltiin telttasaunaa. Ja saunan jälkeen maistui jälleen mölkky. Alku aina hankalaa - sanotaan (etenkin kolmella perättäisellä hutilla lennettyään pelistä ulos), mutta kyllä allekirjoittanutkin sai yhden erän voitettua. Taktiikoissa nähtiin sekä varmistelua että tarkkuutta, mutta ei likaisia keinoja. Mitty pelaa reilusti. Taustalla kesäillassa soitteli kaulushaikara.

Lopuksi me multimeediot kokoonnuimme grillikatokselle paistamaan makkaraa. Tosin chilipaprikalla maustettu Järvi-Suomen Portin tarjoama eväs maistui makkaran sijasta enemmänkin paistilta, mutta onko se ihme - niin lihaisaa kun se oli. Näky oli kuin mainoskuvasta: Pöydällä pari tyhjää rasiaa ja alla teksti "Kyllä maistuu". Myös muita tuotesortteja oli tarjolla. Mittyn koulutuskiintiötä täydensi tapakasvatuskurssi "Kuinka ojennat daamille tulta kekäleellä".

Kesätapahtumamme lopuksi kumitassut toivat meidät takaisin Mikkelin keskustaan. Hauskaa oli, enkä liioittele sitä pisaraakaan. Tule ja kokeile!

Reported by: Marko Näivö

Tapahtumalaji: