Mikkelin tietotekniikkayhdistys ry

IMT-vierailu

"Kohde on siinä rakennuksessa, jonka edessä on eniten autoja". Ihan hyvä paikannusperiaate, kunhan et ole tulossa ensimmäisten joukossa tai että kohde ei sijaitse Graanin alueella. Keskiviikkoiltana 12. helmikuuta etsiydyimme vanhan kasarmialueen E-rakennukselle tutustumaan YTIn IMT-keskuksen toimintaan. Paikalle saapui 13 reipasta suunnistajaa, joista ilahduttavasti useimmat olivat uusia kasvoja Mittyn tapahtumissa.

Tilaisuus aloitettiin nauttimalla talon tarjoamia meheviä sämpylöitä sekä maukkaita hillopullia kahvin ynnä teen kera. Kahvittelun lomassa oppaamme Teemu Kiijärvi esitteli talon taustoja ensin suullisesti.

IMT-studioiden tavoitteena on tukea ammattikorkeakoulun eri alojen koulutusta ja projektitoiminnan kautta avata uudenlaisia mahdollisuuksia yhteistyöhön alueella olevien yritysten ja toimijoiden sekä ammattikorkeakoulun välillä. IMT-studioiden projektitoimintaa ovat muunmuassa videotuotannot ja Web-lähetys -projekti, jossa on keskitytty erilaisten urheilu- ja kulttuuritapahtumien suoriin internet-lähetyksiin. Juuri käynnistynyt projekti Campus-TV (työnimi) keskittyy yhteistyössä paikallisen mediatalon ja operaattorin kanssa luomaan uudenlaisen mediapalvelukonseptin.

Paikallisen mediatalon ja operaattorin, sekä käytettävissä olevan infrastruktuurin yhdistelmä on valtakunnallisellakin mittakaavalla uusi kombinaatio. Projektissa tullaan simuloimaan alueellisia interaktiivisia palveluita; esim. erilaisia paluukanavakokeiluja tullaan tekemään sekä digi-tv:llä että laajakaista-tv:llä. Mielenkiintoisen testiympäristön tarjoavat myös mobiilit päätelaitteet.

Teemu esitteli myös suunnitelmia uudesta Mikpoli-uudisrakennuksesta, jonka rakentaminen olisi tarkoitus aloittaa tänä syksynä. IMT-keskus muuttaisi sitten siihen. Kolmasosa tiloista tulisi yrityskäyttöön.

Suullisen esittelyn ja oppilastyövideon näyttämisen jälkeen siirryimme katsomaan laitteistoa lähemmin. Kuvatarkkaamon ison plasmanäytön avulla saadaan tila käytettyä tehokkaammin, kuin yksittäisillä monitoreilla. Kuvatarkkaamon poikia ja tyttöjä hemmotellaan myös laadukkaalla äänentoistolla (Genelec-kaiuttimet!).

Kuvatarkkaamosta siirryimme äänitarkkaamoon kuuntelemaan demoa, jonka Paukkulan Kulttuuri- ja nuorisotyön yksikön bändi oli tehnyt, Teemun esitellessä sen avulla audiosoftaa, ja sitten pääsimme paikan mielenkiintoisimpaan huoneeseen, tv-studioon tutustumaan virtuaalitaustatekniikkaan. Samaa periaatettahan sovelletaan television sääkartoissa.

Yritysvierailu oli mielenkiintoinen, joten on sääli, ettei ajankohta sopinut kaikille retkestä innostuneille. Toivottavasti kuvasaldo antaa lohtua, ja ken tietää, vaikka kävisimme joskus toiste uudestaan uusissa puitteissa. Mittyläisten tutkimusmatkaryhmä kiittää ja pokkaa.

Reported by Marko

Lisätietoja saatavissa suoraan Teemulta sekä webistä osoitteesta www.mikkeliamk.fi/imt

Tapahtumalaji: